PWK: Güney Kürdistan Başkaldırısının 33.Yıldönümü Kutlu Olsun

PWK: Güney Kürdistan Başkaldırısının 33.Yıldönümü Kutlu Olsun

.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK)

5 Mart 1991 günü Güney Kürdistan’ın Ranya ilçesinde Kürdistan halkı Saddam Hüseyin Diktatörlüğüne karşı başkaldırıyı başlattı.

Bu başkaldırı tüm Güney Kürdistan’a yayıldı.Bu başkaldırılar sonucunda Hewler,Süleymaniye, Duhok, Halepçe Irak Devleti’nin işgalinden kurtarıldı.1992’de seçimler yapıldı ve Kürdistan Federe Bölgesi Parlamentosu ilan edildi.

Başkaldırı 2005’te Irak Anayasası’nda Kürdistan Bölgesine Federe Statü’nün resmi olarak kabul edilmesiyle devam etti.

Başkaldırı durmadı.

Başkaldırı, 25 Eylül 2017’de yapılan Bağımsızlık Referandumu’nda Kerkük, Şengal de dahil, Güney Kürdistan halkının %93’ünün bağımsızlığa ‘Evet’ demesiyle devam etti.

Bugüne kadarki tecrübeler kuşku götürmeyecek bir şekilde ispatlamıştır ki, Kürt mileti ve Kürdistan halkının, ulusal demokratik güçlerin, kendi iç ittifaklarını, birliklerini sağlamaları, birbirlerini sahiplenmeleri, kazanımlarını elbirliğiyle korumaları, tüm başkaldırıların ve başarının temelini oluşturmuştur.

Kürdistan’ın tüm parçalarında özgürlük elde edilinceye kadar, halkımızın başlattığı başkaldırının devam edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur.

Başkaldırının 33. yıldönümünde Güney Kürdistan Raperini’ni(Başkaldırısını) kutluyor, raperin ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz.

05.03.2024

 

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Basın Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.