Putin ve Joe Biden arasında kritik görüşme!

Putin ve Joe Biden arasında kritik görüşme!

.

A+A-


Donald Trump’tan görevi devr alan ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında telefon görüşmesi yapıldı. 

Rus lider Putin, ABD'nin yeni başkanı Biden'ı telefonla arayarak tebrik etti. Yapılan görüşmede iki liderin ilişkilerin karşılıklı çıkarlara dayalı bir biçimde normalleştirilmesi konusunda hemfikir oldukları ifade edildi. 

Başkan Joe Biden’i ABD Devlet Başkanlığı görevine başlaması vesilesiyle tebrik eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülkenin yanı sıra, bu ülkelerin küresel güvenlik ve istikrarı sağlamak için özel sorumlulukları dikkate alındığında tüm dünyanın çıkarına olduğunu vurguladı. 

“ABD ve Rusya tüm dünya topluluğundan sorumlu” 

Rus Devlet Başkanı Putin görüşmede, ABD ve Rusya’nın tüm dünya topluluğundan sorumlu olduğunu dile getirdi. 

Yapılan açıklamada iki liderin, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’nın (START-3) uzatılmasıyla ilgili iki ülke arasında bugüne gerçekleştirilen diplomatik nota değişiminden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiği belirtilerek, “Taraflar, nükleer füze cephaneliklerinin karşılıklı olarak sınırlandırılmasına yönelik bu önemli uluslararası yasal mekanizmanın işleyişinin sürdürülmesi için gereken tüm prosedürleri önümüzdeki günlerde tamamlayacak” sözleri kullanıldı. 

Ortak anlaşmalar, İran ve Ukrayna sorunları ele alındı 

Ayrıca açıklamaya göre, görüşmede ayrıca koronavirüs salgını gibi acil çözüm isteyen sorunların ele alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

“Uluslararası konular arasında ABD’nin Açık Semalar Anlaşması’ndan tek taraflı çıkışı, İran nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nın sürdürülmesiyle ilgili sorunlar, Ukrayna’daki krizin çözümü ve ayrıca BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin zirvesiyle ilgili Rusya’nın girişimi değerlendirildi.” 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.