Pompeo: Siber saldırının arkasında Ruslar var  

Pompeo: Siber saldırının arkasında Ruslar var  

.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) üç bakanlık ve bazı hükümet kurumlarına yapılan siber saldırılar hakkında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, açıklamalarda bulundu.

Mike Pompeo yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıların ardında Rusların olduğunu vurgulayarak, "ABD hükümet sistemlerine kod yerleştirmek ve üçüncü taraf bir yazılım parçası kullanmak için bir çaba vardı. Bu adımların arkasında Rusların olduğunu, açık bir şekilde söyleyebiliriz” dedi.

ABD’nin 46’ncı başkanlık yarışını kazanan Joe Biden da dün, saldırıları gerçekleştirenler hakkında, “büyük bedel ödeyecekler” açıklamasını yapmıştı.

Biden ayrıca konuyla ilgili olarak, "Rakiplerimiz bilmeli ki, ben Başkan olarak milletimize yapılan siber saldırıları eylemsiz bir biçimde izliyor olmayacağım" dedi.

“CISA: Saldırılar, ciddi tehlike”

Perşembe günü bir uyarı mesajı yayınlayan Amerikan Siber ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), gerçekleşen yeni hacker saldırısını, hükümet, eyaletler ve kentlerin yanı sıra altyapı ve özel sektör için de "ciddi tehlike" oluşturduğunu söyledi.

Saldırılarda çok sayıda üst düzey federal kurum hedef alındı. Bunlar arasında ticaret ve enerji bakanlıkları da yer alıyor. Şimdiye kadar elde edilen bilgilere göre hackerlar, SolarWinds firmasının yazılımı ile hükümet kurumları ve firmaların sistemlerine erişim sağlamayı başardı.

ABD Senatosu Güvenlik Komitesi'nin Cumhuriyetçi ve Demokrat liderleri Jim Inhofe ve Jack Reed, söz konusu siber saldırı hakkında bilinmeyen çok şey olduğuna dikkat çekti. Senatörler, siber saldırının halen sürmekte olduğunu bildiklerini ve Rus istihbaratının bir operasyonu olduğuna ilişkin ibareler içerdiğini ifade etti.

Washington Post ve New York Times'da, saldırganların Rus istihbaratıyla bağlantılı olduğuna ilişkin iddialar yer aldı.

Rusya ise bu saldırıların sorumlusu olarak kendilerinin hedef alınmasını net bir dille reddediyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.