Paris’te 'Peşmerge Caddesi' Açıldı

Paris’te 'Peşmerge Caddesi' Açıldı

.

A+A-

Paris’in kalbinde artık “Peşmerge Caddesi” var. Terörle mücadeledeki rolü nedeniyle bu isim verilen cadde, bugün düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Başkan Mesud Barzani de onur konuğu olarak katıldı.

Başkan Barzani’ye Paris ziyaretinde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Fransa Temsilcisi Ali Dolamari ve Erbil Valisi Umed Xoşnaw da eşlik etti.

Başkan Barzani'den Hidalgo'ya Kürdistan bayrağı

Tören öncesinde Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından karşılanan Başkan Mesud Barzani, Hidalgo’ya hediye olarak Kürdistan bayrağı sundu.

Açılış törenine çok sayıda Kürt ve Fransız yetkili de katıldı.

Tören sırasında Peşmerge Güçleri'nin Irak ve Ortadoğu'da terörle mücadeledeki ve özgürlüğün korunmasındaki kritik rolüne vurgu yapıldı.

Paris yönetimi, Peşmerge’nin ruhunu ve Kürdistan halkının mücadelesini simgeleyen önemli bir figür olması nedeniyle Başkan Mesud Barzani'ye resmi davet göndermişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.