PAK’tan Kamuoyunun Dikkatine!

PAK’tan Kamuoyunun Dikkatine!

PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 23.04.2020 günü Amed saatiyle saat:18.00’de Sterk TV'nin canlı yayını ile ilgili kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

A+A-

Haber Merkezi - PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) 23.04.2020 günü Amed saatiyle saat:18.00’de Sterk TV'nin canlı yayını ile ilgili kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“23.04.2020 günü Amed saatiyle saat:18.00’de Sterk TV'nin canlı yayınında, 'Kurdistani Partiler' ibaresi altında bazı partilerin Zini Werte ile ilgili yapmış oldukları açıklamalarına ilişkin bir haberde, partimizin (PAK) Genel Başkanı Sayın Mustafa ÖZÇELIK'in geçmişe ait bir fotoğrafı da kullanılmıştır. 

 

Partimizin, sözü edilen partilerin açıklaması ile hiçbir ilişkisi olmadığı halde, Genel Başkanımızın geçmişe ait bir fotoğrafının ilgili haberde, kamuoyunda yanlış algılamalara neden olacak bir şekilde kullanılmış olması, gazetecilik ahlakı ve ilkelerine aykırı bir tutumdur.

 

PAK Zini Werte ve bir bütün olarak Güney Kürdistan’da yaşanan gelişmelere dair görüş ve önerilerini daha kamuoyuyla paylaşmıştır.

 

Bu vesileyle, bir kez daha, başta Güney Kürdistan’daki partiler olmak üzere, tüm askeri, silahlı, siyasi, sivil  güç, parti ve  kurum, devletleri, halkımızın iradesini temsil eden Kürdistan Parlamentosu, Hükümeti ve  Pêşmerge Bakanlığı’na bağlı Kürdistan  Ordusu’nun varlığını, otorite, selahiyet ve resmî kimliğini kabullenmeye, saygı duymaya, kararlarına uymaya çağırıyoruz. Sorunların giderilmesi ancak bu önkabulle mümkündür.

 

Partimiz bir kez daha sorunların görüşmelerle ve barışçıl yollarla çözümünden yana olduğunu kamuoyuyla paylaşmaktadır.

 

Güney Kürdistan’daki federe devlet kazanımlarını sahiplenmek, korumak ve daha da geliştirmek, dünyadaki tüm Kürt ve Kürdistanlıların milli, Kürdistani görev ve sorumluluklarından biridir.”

25.04.2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.