Netanyahu: “Ateşkes çağrıları, İsrail’in terörizme teslim olması çağrısıdır. Şimdi savaş zamanı”

Netanyahu: “Ateşkes çağrıları, İsrail’in terörizme teslim olması çağrısıdır. Şimdi savaş zamanı”

.

A+A-

Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze’de 3.457’si çocuk 8.306 ölü, 21.048 yaralı var. UNICEF Genel Direktörü: Gazze Şeridi'nde her gün 420'den fazla çocuk zarar görüyor. Dünya Sağlık Örgütü: Gazze Şeridi’ndeki risk düzeyi nedeniyle hastanelere yardımda bulunamıyoruz. İnsani yardım taşıyan 26 kamyon, Refah sınır kapısından Gazze’ye giriş yaptı. İsrail Savunma Bakanı: Hamas ya savaşarak ölecek, ya da koşulsuz teslim olacak. İsrail Maliye Bakanı: Hamas’a destek verdikleri için Filistin Yönetimi’ne sağladığımız fonları durdurduk.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 3.457’si çocuk en az 8.306 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21.48’inin ise yaralandığını açıkladı.

UNICEF Genel Direktörü Catherine Russell, Gazze Şeridi’nde her gün 420’den fazla çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını söyledi.

DSÖ, Birleşmiş Milletler’in risk düzeyini “kabul edilemez”  bulması nedeniyle Gazze’nin kuzeyindeki El-Şifa ve El-Kudüs hastanelerine ikmal yapamadığını açıkladı.

Filistin Kızılayı, insani yardım taşıyan 26 kamyonun Mısır üzerinden Refah sınır kapısından Gazze Şeridi’ne girdiğini söyledi, ancak bölgeye yakıt ikmaline izin verilmediğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant televizyonda yayınlanan bir konuşmasında Hamas’ın “iki seçeneği” olduğunu söyledi:  “Savaşarak ölmek ya da koşulsuz teslim olmak”.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’la ateşkese ilişkin her türlü çağrıyı reddettiğini söyledi.

İsrail’in son hava saldırısında Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ağır hasar gördü.

Hamas, esir tuttuğu üç kadını gösteren 76 saniyelik bir video yayınladı. Kadınlardan biri İsrail hükümetine mahkum takası yapması çağrısında bulunuyor. Reuters haber ajansına göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  videoyu “acımasız bir psikolojik propaganda” olarak kınadı.

İsrail ordusu, son birkaç saattir Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonlarını “derinleştirdiğini” açıkladı.

Al Jazeera’nın Gazze muhabiri Youmna El-Sayed, İsrail ordusundan ailesiyle birlikte evini derhal terk etmelerini söyleyen bir tehdit telefonu aldığını söyledi.

İsrail maliye bakanı Bezalel Smotrich, Hamas’ın 7 Ekim saldırısına verdiği “destek” nedeniyle Filistin Yönetimi’ne sağlanan fonları durdurduğunu söyledi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 7 Ekim’de İsrail’deki müzik festivalinde Hamas tarafından kamyon arkasında esir alındığı görüntülerle dünya gündemine oturan Shani Louk’a ait kafatasının bulunduğunu açıkladı.

Lübnan İstihbarat Dairesi Başkanı Abbas İbrahim, Beyrut’ta Hamas’tan bir heyetle görüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.