Neçirvan Barzani'den Iraklı taraflara çağrı; Erbil'de diyalog başlatalım

Neçirvan Barzani'den Iraklı taraflara çağrı; Erbil'de diyalog başlatalım

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ta tarafları arasındaki ihtilafları çözmeye çağırarak, "Bütün Irak güçlerini ve taraflarını Erbil'e gelerek bu sorunu aşmak için ciddi bir diyalog başlatmaya çağırıyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Sadr yanlılarının Irak’ın çeşitli bölgelerinde başlattığı gösterilere ve Irak'taki duruma ilişkin bir mesaj yayınladı.

Neçirvan Barzani mesajında siyasi partilere seslenerek, "Bağdat ve diğer kentlerdeki olayları yakından ve derin bir endişeyle izliyoruz. Tüm tarafları durumu gözden geçirmeye ve kontrolden çıkmasına izin vermemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani protestoculara da seslenerek, "Protesto anayasal bir haktır ancak devlet kurumlarına girmek hiçbir sorunu çözmez ve durumu daha da karmaşık hale getirir. Bu nedenle devlet kurumları  korunmalı ve çalışmaları engellenmemelidir” dedi.

Neçirvan Barzani, güvenlik güçlerinin tetikte olması ve duruma temkinli yaklaşması, güvenlik durumunun daha da kötüleşmesine ve Iraklıların mağduriyetine yol açmasına izin vermemesi gerektiğine dikkati çekti.

Barzani, Irak'ın bu zor durumdan kurtulmak için akıl ve mantığın devreye girmesini, ulusal ve sorumlu bir diyaloğun başlatılmasını ve tüm tarafların işbirliğini gerektirdiğini kaydederek, “Kürdistan Bölgesi'nin her zaman Irak’ta tarafların uzlaşmasına yardımcı olacağını tekrarlıyoruz. Bu nedenle tüm Irak güçlerini ve taraflarını Erbil'e gelip durumu aşmak için ciddi bir diyalog başlatmaya çağırıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.