Neçirvan Barzani’den ‘birlik’ mesajı

Neçirvan Barzani’den ‘birlik’ mesajı

.

A+A-

Barzani Ulusal Anıtı’nın açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerin bir araya gelmesinin kazanımları korumak için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Mesud Barzani’nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) “farklılıklarını bir tarafa bırakıp bir araya gelme” çağrısını değerlendiren Neçirvan Barzani, “Sayın Başkan Barzani’nin mesajı barış, karşılıklı kabul ve diyalog mesajıydı. İnşallah bu mesaj, tüm sorunların diyalog masasında çözülmesi için iyi bir başlangıç olur. Bence bu mesaj, bugünün en önemli mesajıydı” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, gazetecilerin KDP ile YNK arasındaki sorunlara ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Sayın Başkan’ın çağrısı son derece açık. Tüm tarafların bir araya gelmesini istiyor. Kürdistan siyasi partileri arasındaki tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi için bunun iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.”

“Önemli olan tarafların bir araya gelmesidir” diyen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, tarafların bir araya gelmesinden sonra seçim sürecinin başlamasını beklediklerini aktardı.

Kürdistan’daki siyasi partilerin bir araya gelmesinin Irak’la ilişkilerde de önemli olduğunun altını çizen Neçirvan Barzani, “Şüphesiz biz Kürdistani siyasi partiler olarak bir araya gelmeyi ne derece başarırsak Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını da o derece koruyabiliriz” şeklinde konuştu.

Neçirvan Barzani; KDP, YNK ve diğer partilerin Kürdistan Bölgesi’ni Bağdat’ta devlet yönetimi açısından iyi temsil ettiklerini belirterek “Umarım Kürdistan’da da diyalog ve anlayışa dayalı yeni bir sürece tanık oluruz” dedi.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.