
Neçirvan Barzani’den 1 Şubat Şehitlerini Anma Mesajı
.
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 1 Şubat 2004’te Erbil’de yaşanan trajik terör saldırılarında şehit düşenleri anmak amacıyla bir mesaj yayımladı. Barzani mesajında, o günün karanlık niyetli teröristler tarafından Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin iki merkezinin hedef alındığını hatırlatarak, çok sayıda lider, aktivist ve masum vatandaşın hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirtti.
Barzani, şehitlerin Kürdistan’daki birlik, dayanışma ve kardeşliğin simgesi olduğunu vurguladı. “O gün şehit düşenler, bayram sabahı kutlama hazırlıklarıyla meşgulken terörün hedefi oldular. Onları anmak sadece acıyı hatırlamak değil, aynı zamanda hayatlarını bu topraklara adadıkları için değerlerini yeniden takdir etmektir” dedi.
Kürdistan Başkanı mesajında, şehitlerin anısına en iyi vefanın onların kanının değerini korumak, birliği güçlendirmek ve siyasi taraflar arasında dayanışmayı artırmak olduğunu vurguladı. Barzani, bu anmanın aynı zamanda çatışmaları sona erdirme ve gelecek nesiller için daha güçlü bir gelecek inşa etme çabası olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.