Neçirvan Barzani ve Latif Reşid görüşmesinin detayları açıklandı

Neçirvan Barzani ve Latif Reşid görüşmesinin detayları açıklandı

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Irak ve bölgedeki genel durumun ele alındığı görüşmede, güvenlik ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Reşid, federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve sorunların çözülmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Reşid ayrıca, Kürdistan Bölgesi'ndeki çiftçilerin Irak hükümetiyle yaşadıkları sorunlarının çözümü için çalışacağını dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani ise barış ve istikrarın korunması ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların aşılmasına yönelik çabaların önemine dikkati çekti.

Barzani, İran’a yaptığı son ziyaret ve Irak ile Kürdistan Bölgesi'nin İran'la ilişkileri hakkında da Cumhurbaşkanı Reşid’e bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkeler, bölge ve dünya ülkeleriyle ilişkileri ele alındı.

Başkent Erbil’de 12-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında kuraklık ve iklim değişikliğinin Irak'ın siyaseti, ekonomisi ve demografisi üzerindeki etkisi üzerine bir konferans düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.