NATO: "Ruslar bırakırsa, Ukrayna için zafer olur"

NATO: "Ruslar bırakırsa, Ukrayna için zafer olur"

.

A+A-

 İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki savaşta Rusya'nın çok büyük bir baskı altında olduğunu belirterek, Rusya'nın Herson kentini bırakmasının Ukrayna için başka bir zafer olacağını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, başkent Roma'da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa'nın güvenliğinin sorgulandığı bir dönemden geçtiklerini ifade eden Stoltenberg, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Başkan Putin, Ukrayna'ya karşı acımasız saldırgan bir savaş yürütüyor. Ancak Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rus güçlerini nasıl püskürttüğünü ve topraklarını nasıl kurtardığını gördük. Bu kazanımlar, Ukrayna'nın cesur askerlerine ait" dedi.

Stoltenberg, İtalya da dahil olmak üzere NATO müttefiklerinin sağladığı eşi görülmemiş desteğin savaş alanında fark yarattığına vurgu yaparak şu sözlere yer verdi:

"Ukrayna’nın ilerlemesi hayati önem taşıyor. Rusya’nın Herson'dan çekilme bildirimini not ettik. İlerleyen günlerde sahadaki durumun nasıl gelişeceğini görmeliyiz. Rusya çok güçlü bir baskı altında. Eğer Herson'u bırakırlarsa bu Ukrayna için başka bir zafer olur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.