
Mustafa Özçelik: Rojava Kürdistanı Kürt heyetinin oluşturulmasını kutluyoruz
.
Rojava Kürdistanı Kürt heyetinin oluşturulmasını kutluyoruz.
Şam Yönetimi'nin muhatabı olacak ve Rojava Kürdistanı'ndaki halkımızın temsilciliğini yapacak olan Rojava Kürdistanı Kürt heyeti ilan edildi.
Perwin Yusuf ve Muhammed İsmail’in eş başkan olarak seçildiği heyette, Aldar Halil, Rihan Loqo, Ahmed Sileman, Sileman Oso, Selah Derweş, Nasreddin İbrahim ve Faysal Yusuf heyetin üyeleri olarak belirlendi.
Bu, tüm Kürtler ve Kürdistanlılar için sevindirici bir durumdur.
26 Nisan 2025 tarihinde Kamışlı'da tüm Kürt parti ve sivil kurumları ile bağımsız Kürt şahsiyetlerinin katılımıyla bir konferans düzenlenmişti. Bu konferansta, Kürt milletinin milli, demokratik talepleri ve siyasi bir statü temelinde ortak bir siyasi tutum belgesi ve program kabul edilmişti.
Kürt heyetinin, konferansın belirlemiş olduğu siyasi tutum bilgisi ve program temelinde Rojava Kürdistanı'ndaki halkımızı temsil edeceğine inanıyoruz.
Kürtler arasındaki birlik, başarının başlangıcıdır.
Kürt heyetinin belirlenmesi değerli ve tarihi bir adımdır.
Kürt heyetinin oluşturulmasını kutluyor ve heyete başarılar diliyoruz.
Saygı ve selamlarımızla.
05.06.2025
Mustafa Özçelik
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.