Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî´nin 'Rû bi Rû' albümü çıktı

Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî´nin 'Rû bi Rû' albümü çıktı

.

A+A-

 Kürt sanatçılar Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî´nin "Rû bi Rû" (Yüzyüze) albümü dinleyicileri ile buluştu.

Kalan Müzik tarafından çıkarılan albüm Kürtçe’nin  Zazaca (Kırmancki), Kurmancca lehçeleri  ile Ermenice ve Türkçe şarkılar ile iki enstrümantal eserlerden oluşuyor.

Albümde yer alan Neşet Ertaş'ın Mahzunî Şerif'e yazdığı "Neşet’ten Mahzunî’ye“ adlı şiirden yapılan beste de dikkati çekiyor.

Son albümle birlikte Mikaîl Aslan’ın onuncuCemîl Qoçgîrî´nin 8'inci albümü oluyor. Albüm iki sanatçının birlikte yürüttükleri ortak çalışmalarının 20. yılına atıfta bulunuyor. 

Mikaîl Aslan’ın ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mikaîl Aslan ve Cemîl Qoçgîrî´nin yirmi yıllık müzik yolculuklarına adadıkları "Rû bi Rû" (Yüzyüze) albümü 24 Mart ta dinleyici ile  buluşuyor. Kalan Müzik etiketini taşıyan albüm Zazaca, Kurmancca, Ermenice ve Türkçe şarkılar ile iki enstrümantal eserden oluşuyor.

Kendi müzik serüvenlerinin yanı sıra yirmi yıldır ortak çalışmalara da imza atan ve aynı sahneyi paylaşan Mikaîl Aslan ve Cemil Qoçgîrî, üç yılda tamamladıkları "Rû bi Rû" adlı albümleri ile dinleyici karşısına çıktılar. Sanatçılar, gelenek ile yenilik arasında bir arayışa odaklanan albüme yazdıkları metinde şu ifadelere yer verdiler: "Dostun bahçesinde, gülün gül ile tartıldığı terazide 'Rû bi Rû' (Cemâl Cemâle) durduk. Üç yılda tamamladığımız bu albümü, yirmi yıllık dostluğumuza adıyoruz.”

Albümde Doğan Munzuroğlu, Cemal Taş, Cengiz Aslan, Selîm Temo, Ayşe Şavaqî, Ibrahîmê Xaşxaşe ve Orhan Güldağ gibi şairlerin şiirlerinden bestelenen parçalara yer verilmiş. “Sasun” adlı Ermeni halk şarkısının yanısıra iki enstrümantal eserin de bulunduğu albümde Neşet Ertaş'ın Mahzunî Şerif'e yazdığı "Neşet’ten Mahzunî’ye“ adlı şiirden yapılan beste de dikkati çekiyor. Müziği Mikaîl Aslan’a ait olan beste, 2021 yılında kaybettiğimiz Hasan Saltık’a ithaf edilmiş. "Rû bi Rû"nun lansman konseri ise, 26 Mart Pazar günü, Almanya’nın Rüsselsheim şehrinde”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.