Lübeck’te işkence aletleri müzesi

Lübeck’te işkence aletleri müzesi

.

A+A-

Dogan Ceren

Almanya’nın Muhteşem tarihi ve mimari özelllğe sahip Lübeck Şehri'nde yaşayan yada bu şehri gezmeye gidenler, bu kentteki Holsteintor isimli iki kuleli ve ortasında kemerli geçişi olan gözkamaştırıcı yapıyı biliyorlardır. 2017 yılında eşimle Marzipan tatlı çeşitleriyle ünlü bu kente yaptığımız bir gezi sırasında, Holsteintor binasındaki işkence aletleri müzesine de girip burada sergilenen işkence aletlerinin fotoğraflarını çekmiştim.

İnsanlık tarihi boyunca, egemen güçlerin başvurduğu bu utanç verici sindirme, yıldırma, teslim alma ve cezalandırma eylemlerine tanıklık eden işkence aletlerinin müzelerde sergilenerek teşhir edilmesi son derece önemlidir. Bu gibi müzelerin kapısına bile bakmadan geçmememek gerekiyor. Çünkü işkence suçu halen dünyanın bir çok ülkesinde uygulanmaktadır.

Eylül Cuntacılarının işkencelerine maruz kalarak, ruhsal ve bedensel sorunlar yaşayan bir insanım. Geldiğimiz coğrafyada, işkenceye maruz kalan insanların yeterince caydırıcı ve işkenceyi teşhir edici bir mücadele vermedikleri kanısındayım. İşkence aletleri müzeleri konulu daha önce Facebook sayfamda dosyalar halinde yayınladığım görseller, bazı Avrupa ülkelerinin bu konuda verdikleri mücadelenin göstergelerinden biri sayılabilir.

10-035.jpg9-048.jpg8-054.jpg7-071.jpg6-092.jpg4-151.jpg3-170.jpg1-169.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.