Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü: Kürtler özgürlükleri için mücadele ediyor

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü: Kürtler özgürlükleri için mücadele ediyor

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü General Ahmed el Mismari, güçleri tarafından yakalanan Türkiye destekli gruplar arasında savaşan bir kişinin Kürtleri temsil etmediği, teröristlerin ancak kendi temsilcileri olabileceklerini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - General Hafter’in öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu sözcüsü General Ahmed el Mismari, bir basın toplantısında Kürtlerin büyük bir ulus olduğunu özgürleri ve kendi hakları için mücadele ettiklerini söyledi.

Önceski basın açıklamasında “Nasıl oluyorda bir Kürt kendi ulusal haklarını gözardı edebilir” konuşmasına da atıfta bulunan General Ahmed el Mismari, “Kürtler, her zaman Türk işgalcilerinin zulmü altında inleyen bir halk. Bu halk, özgürlüğü için ve haklarını elde etmek için mücadele ediyor. Bu onların en meşru hakkıdır. Nasıl olur da Türk istihbaratı o halktan birini satın alır ve Libya’da savaştırır. Ben bu bilgiyi; Libya’da para karşılığı savaşan kişileri anlatmak amacıyla dile getirdimdi. Kuşkusuz, bu yakalanan kişi Kürt halkının temsilcisi olamaz,

Teröristler geldikleri ülkenin temsilcileri olmazlar, onlar kendi temsilcileridir. Libya’da bize karşı savaşan çok sayıda Libyalı terörist de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.