KYB yönetimi seçim gündemiyle toplandı: Seçim zamanında ve gecikmeden yapılmalıdır

KYB yönetimi seçim gündemiyle toplandı: Seçim zamanında ve gecikmeden yapılmalıdır

.

A+A-

Dabaşan’daki toplantının ardından yapılan açıklamada, “Demokratik süreç ve yönetim meşruiyetinin tek doğru ve meşru yolu seçimlerdir” denildi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbürosu, Bafıl Celal Talabani başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

Dabaşan’da yapılan toplantıda birçok konu ele alındı. Edinilen bilgilere göre politbüro üyeleri, 10 Haziran 2024 tarihinde yapılması planlanan parlamento seçimlerine ilişkin son hazırlıkları görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda, Kürt halkının yaşamı ve refahı için öncelikli olarak maaş dağıtımının acilen yapılması gerektiği vurgulandı.

Toplantı sonunda konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada KYB’nin seçimlere uzun süredir hazır olunduğu hatırlatıldı.

“Kurumların meşruiyetini sorgulamaya yol açar”

Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin zamanında ve gecikmeden yapılması gerektiği belirtilirken KYB’nin bu yöndeki tutumunun değişmediği vurgulandı.

“Ülkemizde demokratik süreç ve yönetim meşruiyetini yenilemenin tek doğru ve meşru yolu seçimlerdir” denilen açıklamada, “Her ne sebeple olursa olsun seçimlerin zamanında yapılamamasının demokrasi sürecinde bir aksaklık olduğu aşikârdır. Bundan ısrarın, bölgedeki kurumların meşruiyetinin sorgulamaya yol açacağı kesindir” denildi.

“Kazanımları korumanın yolu…”

30 yılı aşkın süredir özgür Kürdistan deneyiminin Kürt halkının fedakarlıklarıyla elde edildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuzu tehdit ve tehlikelerden korumak halkın fikrine dönerek ve temsilcilerini tüm güçlerin ve partilerin görüşlerini içeren temiz bir parlamento seçimi gerçekleştirmekle mümkündür. Yenilenmiş bir parlamento bölge ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne hizmet edebilir. İktidarın demokratik bir şekilde değiştirilerek kazanımları korunabilir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.