KÜRT-KAV'DA HALEPÇE ANMASI

KÜRT-KAV'DA HALEPÇE ANMASI

.

A+A-

16 Mart 2024 Cumartesi günü Kürt-Kav, Halepçe soykırımının yıldönümü nedeniyle bir anma toplantısı düzenledi.

Anma toplantısına birçok Kürt siyasetçi, aydın ve sanatçı katıldı.

Toplantı, Kürt-Kav Başkanı Sn. M.C. Baykara'nın Halepçe katliamında hayatını kaybedenlerin şahsında Kürdistan davası uğruna toprağa düşmüş tüm şehitler için saygı duruşuna davetiyle başladı.

Toplantı, Halepçe katliamının meydana geldiği şartları, nedenlerini, sonuçlarını dile getiren belgesel film gösterisiyle devam etti.

Film gösteriminin ardından Kürt-Kav Başkanı Sn. M. C. Baykara, PWK Genel Başkanı Sn. Mustafa Özçelik, Kürt-Kav üyesi Remzi Çakın, Kürt-Kav Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül ve Mazhar Kara birer kısa konuşma yaptılar.

M.C. Baykara konuşmasında genel olarak jenosit, özel olarak ise Kürtlere uygulanan jenositler hakkında bilgi verdi. Halepçe jenosidinin ilk ve son olmadığını belirten Baykara, Koçgiri, Ağrı, Zilan, Desim katliamlarına dikkat çekti; "günümüzde ekonomik ve kültürel olarak Kürt jenosidi devam ediyor" diyen Baykara, "Kürtlere karşı uygulanan jenositlere karşı ulusalar arası düzeyde önlem alınmazsa yenileri kaçınılmazdır" diyen Baykara, "jenosidal politikalar, ancak, Kürt milletinin haklarının eksiksiz olarak tanınmasında geçer" dedi.

PWK Genel Başkanı Sn. Özçelik Halepçe katliamının sonuçlarından hareketle Kürtlerin, bu türden yeni jenositlere muhatap olmaması için birlikte hareket etmek zorunda olduklarını belirtti. "Hiçbir şey, Kürtlerin birlikte hareket etmesinden daha önemli değildir" diyen Özçelik, "eğer bu birlik ve birlikte mücadele gerçekleşmezse yeni tehlikelerden kaçınmak mümkün olmaz" dedi.

Sn. Remzi Çakın, "Sessiz Tanık" resmiyle Halepçe jenosidini dünyaya duyuran gazeteci Ramazan Öztürk'ün o fotoğrafı çeken kameranın öyküsünü aktardı. "O fotoğrafı çeken kamerayı birileri ciddi bir maddi bedel karşılığında satın aldılar ama Ramazan Öztürk o geliri özel olarak tasarruf etmeyi aklına bile getirmedi; kameranın satışından elde edilen geliri Halepçe mağdurları anısına bağışta bulundu. Kamerayı alanlar ise hiçbir bedel talep etmeden tekrar Ramazan Öztürk'e iade ettiler." dedi.

Kürt-Kav Yönetim Kurulu üyesi Sn. Mehmet Gül ise, dünyanın sessiz kaldığı Halepçe katliamı sürecinde cezaevlerinde bulunan siyasal tutsakların tutumu hakkında bilgi verdi.

Kürt-Kav Yönetim Kurulu üyesi Mazhar Kara ise, Halepçe katliamının ardandan Türkiye'ye sığınan Güneyli Kürtlerin yaşadıkları ve Kuzeyli Kürtlerin tutumu hakkında kısa bilgi verdi.

Toplantı, katılımcılardan birkaç kişinin tanıklıklarını aktardıkları konuşmalarının ardından sona erdi.

433137105-412209791400665-8760027199915365782-n.jpg430862823-412209771400667-265281212943236975-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.