Kürdistan'dan el-Sabah Gazetesine sert yanıt

Kürdistan'dan el-Sabah Gazetesine sert yanıt

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Yönetimi, Irak'ın el-Sabah Gazetesinde yayınlanan bir yazıda yer alan “halkın Kürdistan Bölgesi Yönetimi siyasi gücünden hayal kırıklığına uğradığı ve Bağdat'a dönmek istediği” yönündeki ifadelerine yanıt geldi.

Kürdistan Bölgesi Yönetimi, Medya ve Enformasyon Dairesinden bugün yapılan açıklamada, “Irak’ın diğer vilayetlerindeki halk, Kürdistan Bölgesi'nin kalkınma, refah ve hizmetler açısından diğer bölgelerin ilerisinde olduğunu uzun yıllardır bizzat şahittir. Öyle ise her yönden harap olmuş bir yere geri dönmeyi nasıl isteyebilir ve talep edebilirler?” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bu merkez ve gazetenin dayandığı sözde anketin bilimsel dayanağı yoktur ve gerçeklerden uzaktır, eğer Sabah Gazetesi ve arkasındakiler ankete inanıyorlarsa, 25 Eylül 2017 tarihli ankette  Kürdistan halkının çoğunluğu özgür bir oylamayla ayrılma lehinde oy kullandı, ancak o dönemde Bağdat'taki yetkililer referanduma askeri saldırılar ve ordunun Kürdistan halkına karşı kullanması ile karşılık verdi.” denildi.

“Hukuki ve anayasal bir yapıya sahip olan Kürdistan Bölgesi, binlerce şehidin kanının ve kahraman Peşmergelerin direnişinin ürünüdür. Kürdistan Bölgesi'ni hiçbir yetki ve yatırım yapılmasına rağmen açık mı kapalı mı olduğu belli olmayan iflas etmiş bir gazete yazısı dağıtamaz!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.