Kürdistan ve Diaspora İlişkileri Kurulu'ndan 15 Kürt gencin bırakılması için girişim

Kürdistan ve Diaspora İlişkileri Kurulu'ndan 15 Kürt gencin bırakılması için girişim

.

A+A-

Kürdistan Parlamentosu Kürdistan ve Diaspora İlişkileri Kurulu, Dr. Rêbwar Babkeyî ve Mihemed Saededdin başkanlığında ve heyet üyeleri ile beraber Erbil'deki Türkiye Konsolosluğu'nu ziyaret ederek Türkiye Başkonsolos Yardımcısı ile Suriye'de bir kampta tutuklu bulunan 15 Kürt gencinin akıbeti ve geri getirilmesine yönelik bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) fraksiyonunun Kürdistan Bölgesi Parlamentosu üyesi Dr. Rêbwar Babkeyî, Suriye'de bulunan 15 Kürt gencin akrabalarına söz verdikten sonra, bugün Erbil'deki Türkiye Konsolosluğu'nu ziyaret ettiklerini açıkladı.

Babkeyî, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı, "Türkiye'nin Başkonsolos Yardımcısı Arif Eren ile görüştük ve Suriye'de bir kampta tutuklu bulunan 15 Kürt gencinin akıbeti ve Azez'de Suriye'den tahliye edilen Kürt gençlerin durumunu görüştük.''

Babkeyî ayrıca gençlerin yakınlarının taleplerini ilettiklerini, pasaportlarının bir nüshasını ve bulundukları yerle ilgili bilgileri konsolos yardımcısına ilettiklerini, serbest bırakılması ve güvenliği için İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçmesini istediklerini ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.