Kürdistan Güvenlik Konseyi'nden Erbil saldırısına dair açıklama

Kürdistan Güvenlik Konseyi'nden Erbil saldırısına dair açıklama

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'e yönelik saldırısında 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu. Kosey İran'ın iddialarını da yalanladı.

Başkan Erbil'de bulunan çok sayıda füze ve insansız hava aracı ile saldırıların ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu saldırıları üstlendi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ 15-16 Ocak 2024 günü saat 23.30'da İran Devrim Muhafızları Erbil'de çok sayıda sivil hareket, çok sayıda balistik füzeyle hedef alındı. Maalesef ilk belirlemelere göre 4 sivil şehit oldu, 6 sivil de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumu ağır. Devrim Muhafızları, saldırının İran'a karşı muhalif mevzilerini hedef alarak iddiasını ortaya koydu. Bu iddiayı temelsizdir ve reddediyoruz. 

Maalesef daima asılsız gerekçelerle Erbil'e yönelik saldırılar düzenlendi. İstikrarlı bir bölge olan Erbil, hiçbir zaman hiçbir noktada tehdit kaynağı olmamıştır. Bu, Kürdistan Bölgesi'nin ve Irak'ın ülkelerinin açık bir uzantısıdır. Irak federal hükümeti ve uluslararası toplum bu suça karşı sessiz kalmamalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.