Kürdistan Bölgesi seçimleri: Adaylık başvuru süresi uzatıldı

Kürdistan Bölgesi seçimleri: Adaylık başvuru süresi uzatıldı

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimleri kapsamında siyasi parti ve adayların başvurusu için verilen süre 31 Mart’a kadar uzatıldı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, bugün Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, Kürdistan Parlamento seçimleri için verilen başvuru süresinin uzatıldığını bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) düne kadar başvuruda bulunmadığını belirten Galayi, “Erbil'de 12, Süleymaniye'de 20 ve Duhok'ta 13 bağımsız aday kayıt yaptırdı.” dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun, Kürdistan Parlamento seçimlerinin altıncı oturumu için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyleyen Cumana Galayi, geçmişte seçmen kayıtlarının güncellenmesi, parti ve koalisyonların, bağımsız adayların, parti ve koalisyon isimlerinin kaydedilmesi konusunda çok iyi bir iş çıkarıldığını belirtti.

Galayi, şu ana kadar komisyona Kürdistan Parlamento seçimlerinin ertelenmesi yönünde resmi bir talep sunulmadığını ve seçimlerin belirlenen tarihte yapılması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü, “Kürdistan Bölgesi'nde 3 milyon 789 bin 360 kişi oy kullanma hakkına sahipken, bunların 2 milyon 783 bin 552'si seçmen kartını yeniledi. 1 milyondan fazla seçmen, yani toplam seçmen katılımının yüzde 26'sı seçmen kartlarını yenilemedi.” diye konuştu.

Galayi, “24 saatlik oylamanın ardından ön sonuçlar partiler ve adaylar düzeyinde açıklanacak ve komisyonun internet sitesinde yayınlanacak, 72 saat sonra ön sonuçlar istasyonlar düzeyinde açıklanacak ve internet sitesinde yayınlanacak.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.