‘Küçük Kürdistan’ Biden’e oy verdi

‘Küçük Kürdistan’ Biden’e oy verdi

.

A+A-

ABD’de çok sayıda Kürt’ün yaşadığı yaşadığı Nashville kentinde resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden rakibi Donald Trump’tan daha fazla oy aldı.

ABD'nin Tennessee eyaletinin başkenti Nashville'de başkanlık seçimlerinde oyların çoğu Demorat Parti adayı Joe Biden’e gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Biden, “Küçük Kürdistan” olarak adlandırılan kentten oyların yüzde 64.2’sini alarak yarışı önde göğüsledi. Rakibi Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise yüzde 32.2 oy alabildi.

Ancak eyalet genelinde Trump oyların 60.7’sini alarak eyaletin 11 delegesini kazandı.

Tennessee’deki senato yarışında da Cumhuriyetçi senatör  Bill Hagerty, yüzde 62 olarak seçimi önde tamamlamayı garantiledi.

Trump ve Biden, seçimlerden önce son canlı yayın tartışmalarını Nashville kentindeki Belmont Üniversitesi'nde yapmışlardı.

Nashville kentinde, çoğunluğu Güney Kürdistan’dan giden yaklaşık 15 bin Kürt yaşıyor. Yoğun Kürt nüfusu ile tanınan kentin farklı bölgelerindeki devlet okullarında çok sayıda Kürt öğrenci eğitim görüyor.

Metro Nashville Devlet Okulları kurulu da geçen yıl, devlet okullarında Kürtçe’nin uluslararası diller listesine eklenmesine karar vermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.