Kozluk Belediyesi işçileri iş bıraktı: 'Maaşlarımız 4 senedir kesintili yatırıyor'

Kozluk Belediyesi işçileri iş bıraktı: 'Maaşlarımız 4 senedir kesintili yatırıyor'

.

A+A-

Batman'da AKP’li Kozluk Belediyesi’nde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İşçiler adına açıklama yapan Belediye İş Sendikası Siirt-Mardin Şubesi Başkanı Akınay, “Demokratik tepkimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Batman'ın Kozluk Belediyesi’ndeki yaklaşık 170 işçi, uzun bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle greve gittiklerini duyurdu.

Belediye binası önünde bir araya gelen ve süresiz olarak greve gittiklerini açıklayan işçiler adına açıklamayı Belediye İş Sendikası Siirt - Mardin Şubesi Başkanı Halit Akınay yaptı.

'DEMOKRATİK TEPKİMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

AKP iktidarının belediyelerde yaşanan sorunları görmesi gerektiğini belirten Akınay, "Burada 170'e yakın çalışan bugün greve gitmiş durumda. Çoğu maaşının çok küçük bir kısmını alabiliyor. Çalışanlar haklarını alabilmek için bugün süresiz olarak greve gittiklerini açıklamıştır. Amacımız Kozluk halkını ya da belediyeyi cezalandırmak değil. Bizim ve ailelerimizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan dolayı buradayız. Şu anda mezarlıklar, itfaiye ve su depoları dışında hiç bir alanda çalışma yapmayacağız. Demokratik tepkimizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Yurtdışında olan AKP’li Belediye Başkanı Ayhan Eren'in belediye bütçesi elvermediği gerekçesiyle ödemelerin yapılamadığını ifade ettiğini belirten Akınay, yereldeki sorunlara çözüm istedi. Akınay, sonuç alıncaya dek iş bırakma eylemini sürdüreceklerinin altını çizdi. (MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.