Komele'den Batılı ülkelere çağrı: İran’daki elçilerinizi geri çağırın!

Komele'den Batılı ülkelere çağrı: İran’daki elçilerinizi geri çağırın!

.

A+A-

Komele lideri Abdullah Mutedi, İran ve Rojhılat’ta yaşanan gösterilere destek amacıyla Batılı ülkelerden, İran’daki elçilerini geri çekmelerini istedi.

 İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) lideri Abdullah Mutedi, İran ve Rojhılat’ta yaşanan gösterilere destek amacıyla Batılı ülkelerden, İran’daki elçilerini geri çekmelerini istedi.  

Batı ülkelerindeki Kürt ve İran diasporaları, bu ülkelerin İran hükümetine karşı daha duyarlı olması amacıyla değişik kampanyalar düzenliyor.

Rûdaw haber ajansına konuşan İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) Genel Sekreteri Abdullah Mutedi, “Jina Emini ile başlayan ve Rojhılat ile İran'a yayılan bu devrim, Avrupalı, Amerikalı ve Batılı politikacıların durumu bir kez daha gözden geçirmesine neden oldu. Bizim de görevimiz halkın sesini dünyaya duyurmak olmalı. Şimdi soruyoruz; Neden büyükelçilerini geri çağırmıyorlar? Diplomatik ilişkileri askıya almak zorunda değiller ama protesto olarak elçilerini neden geri çekmiyorlar? Şerefkendi'yi şehit ettiklerinde bunu yapmışlardı" dedi.

İran Kürdistan Demokrat Partisi eski Genel Sekreteri Dr. Sadık Şerefkendi, 1992'de Berlin’de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. 1997'de Alman mahkemesi suikast emrinin İran’dan verildiğine ve faillerin cezalandırılmasına karar verdi. Kararın ardından Avrupa ülkeleri, İran'daki büyükelçilerini yedi ay boyunca geri çekmişti.

 

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.