Kitap fuarında Dara Yayınları'na müdahale: Stant görevlisi gözaltına alındı

Kitap fuarında Dara Yayınları'na müdahale: Stant görevlisi gözaltına alındı

.

A+A-

İzmir’de dün ziyarete açılan İzmir Kitap Fuarı’nda stant açan Dara Yayınları’na "ihbar" olduğu gerekçesiyle giden polis ekipleri inceleme başlattı. Yaklaşık dört saat boyunca stantta bulunan kitapları tek tek inceleyen polis ekibi, Neşirwan Mıstafa Emin'in yazdığı bir kitaba "yasaklı" olduğu gerekçesiyle el koydu.

Toplatma kararı olmayan Seid Veroj ile Hilmi Yıldırım’ın kitaplarına da "inceleneceği" gerekçesiyle el koyan polis ekipleri, stant görevlisini gözaltına aldı. Gözaltına alınan stant görevlisi, sağlık kontrolünün ardından Çankaya’da bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) götürüldü. Görevlinin ifadesinin alınacağı öğrenildi.

'YASAK YOK, BANDROL VE YAYIN İZNİ ALINMIŞ'

Kitabına el konan yazar Sedat Ulugana da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Son çalışmamız Bu gün İzmir kitap fuarında polislerce toplatılmış. Kitaba dair herhangi bir yasak yok ,bandrol ve yayın izni alınmış. Bu keyfi eylemin sebebi " kürdistan ve Dersim " ibareleri ise şayet , Kürdistan ve Dersim tarihsel sosyolojik ve politik birer hakikattir. O zaman 1000 yıl önce yazılmış olan kitapları, Kanuni Sultan Süleyman'ın fermanlarını ve Atatürk'ün Nutuk'unu da yasaklamalısınız."

 

DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.