Keldani, Süryani ve Aşuri partilerden seçim boykot kararı

Keldani, Süryani ve Aşuri partilerden seçim boykot kararı

.

A+A-

Keldani, Süryani ve Aşuri topluluklarının kurmuş olduğu 5 parti, Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Parlamentosu’nda oluşumlara yeteri kadar kontenjan ayrılmadığı gerekçesiyle seçimleri boykot edeceklerini açıkladı

Kürdistan Bölgesi’ndeki azınlıklar tarafından kurulan 5 parti, Keldani, Süryani ve Aşuri topluluklarına yeterince sandalye ayrılmadığını ifade eder Kürdistan Parlamentosu seçimlerini boykot edeceklerini duyurdu.

Asuri Demokrat Hareketi, Keldani ve Süryani Halkları Kurulu, Süryani Ulusal Partisi, Beyt Nehreyn Demokratik Partisi ve Beyt Nehreyn Partisi Ulusal Birlik Partisi sandalye sayısının azaltılmasına ilişkin ortak bir açıklama yayınladı.

5 partinin Keldani, Aşuri ve Süryani halkını temsil ettiği belirtilen açıklamada, IKB Parlamentosu’nda sandalye sayısının azaltılması kararını reddederek, seçimlere katılmayacakları belirtildi.

Açıklamada, alınan kararın adil olmadığı, kendilerine haksızlık yapıldığı; Hıristiyanlara tanınan 5 sandalyenin ikiye düşürülmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Seçim işlerinden sorumlu Irak Yüksek Yargı Konseyi, Kürdistan Parlamentosu’nda azınlıklara 5 kontenjan tahsis etti.

Bölgedeki oluşumlar toplamda 5 milletvekili çıkarabilecek. Bunların 2’si Erbil, 2’si Süleymaniye ve 1’i de Duhok’ta olacak.

Channel8

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.