KDP’li Mirani: YNK’yle görüşme olumlu geçti

KDP’li Mirani: YNK’yle görüşme olumlu geçti

.

A+A-

 

KDP Politbürosu Yürütme Kurulu Sorumlusu Fazıl Mirani, YNK ile gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Bafil Talabani başkanlığındaki Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) heyeti, Pirmam’da Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan KDP Politbürosu Yürütme Kurulu Sorumlusu Fazıl Mirani, görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

“KDP olarak, ‘YNK güç değildir’ demedik” diyen Fazıl Mirani, “Gerektiği kadar sandalye kazanmamasına rağmen başbakanlığı YNK’ye verdik ve sandalye hesabı yapmadık. KDP, Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarını göz önünde bulundurur” ifadelerini kullandı.

KDP’nin kapılarını kapatmadığını vurgulayan Mirani, “Önümüzdeki toplantılarda sorunları çözeceğiz” dedi.

KDP’li Mirani, “Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü, demokrasi ve birlikte yaşamını sürdürülmesi ve anayasadaki boşluğun giderilmesi için seçimleri düzenleme sorumluluğumuz var” değerlendirmesinde bulundu.

KDP ile YNK heyetleri bugün Pirmam’da, Irak il meclisi seçimleri ile Kürdistan Parlamentosu seçimlerini görüşmek için toplandı.

KDP daha önce Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin yapılması için çağrılarda bulunmuştu.

Irak il meclisi seçimleri 18 Aralık’ta yapılacak. Kürdistan siyasi taraflarının Kerkük, Ninova ve Diyala’da seçimlere girmesi bekleniyor. Irak Yüksek Seçim Komisyonu, seçmen kayıtlarının başladığını duyurmuştu.

 

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.