KDP ve YNK'den ortak basın açıklaması

KDP ve YNK'den ortak basın açıklaması

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), seçim yasasının değiştirilmesiyle ilgili tüm noktalar üzerinde anlaşarak, Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu’ndan (UNAMI) konuyla ilgili resmi görüşlerini bildirmelerini talep etti.

KDP ile YNK yetkilileri Erbil’de KDP Seçim Kurumunda bir araya geldi. YNK Grup Başkanı Ziyad Cabbar ve KDP Grup Başkanı Zana Mele Halid toplantının ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

KDP Grup Başkanı Halid yaptığı açıklamada, YNK heyeti ile geçmişte üzerinde mutabık kaldıkları hükümleri görüştüklerini söyleyerek, “Seçim yasasında değişiklik yapılması için gerekli tüm noktalarda YNK ile mutabık kaldık ve herhangi bir anlaşmazlığa düştüğümüz nokta yok.” dedi.

Kürdistan Bölgesi YNK Parlamentosunda oluşumlara ayrılan kota sandalyesinin de masaya yatırıldığını aktaran Halid, “Biz ve YNK, Kürdistan'ın yerli toplulukları olan oluşumların, seçim yasasının değiştirilmesi konusunda görüş ve yorum yapma hakkına sahip olduğu konusunda hemfikiriz. Daha önce değerlendirdiğimiz yorum ve düşünceleri bu toplantıda da ele aldık.” ifadelerini kullandı.

UNAMI’den bir heyetin de katıldığı toplantıda Halid’in açıklamasına göre UNAMI heyetinden, seçim yasasının değiştirilmesi ve YNK parlamento seçimlerinin yapılması konusundaki resmi görüşlerini YNK ve KDP'ye iletmesi talep edildi.

YNK Grup Başkanı Ziyad Cabbar ise seçim yasasını değiştirmek ve Kürdistan Yüksek Seçim Komisyonu'nu yeniden faaliyete geçirmek için KDP ile anlaştıklarını belirterek, toplantıların iyi bir seçim yasası çıkarana kadar devam edeceğini ifade etti.

Herhangi bir yasayı geçirmek için birtakım ayrıntılar gerektiğine dikkat çeken Cabbar, KDP ile her konuda anlaştıklarını ve hiçbir anlaşmazlık noktalarının kalamadığının altını çizdi.

Oluşumlara ayrılan kota sandalyelerinin de çözüme bağlanmasını umut ettiklerini kaydeden Cabbar, “Toplulukların her konuda kendi görüşleri vardır ve görüşlerine saygı duyulur.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.