KDP ile BM heyeti Kürdistan Parlamento seçimleri için toplandı

KDP ile BM heyeti Kürdistan Parlamento seçimleri için toplandı

.

A+A-

KDP’den üst düzey bir heyet, bugün 7 Nisan 2024 Pazar günü, Jeanine Plasschaert’in Siyasi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Koldia Cordon ve UNAMI'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Uzman Üyeliği ile bir araya geldi.

KDP Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, toplantının, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’in Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı öneri üzerine gerçekleştirildiğini aktardı.

UNAMI heyeti, güvenilir seçimler yapılmasının ve herkesin katılımının önemli olduğunu belirtirken, KDP’nin yorum ve görüşlerinin ayrıntılarını öğrenmek istediklerini dile getirdi.

KDP’nin 2 yıldır seçimlerin gerçekleştirilmesinden yana olduklarına UNAMI'nin şahit olduğuna ve 4 sefer seçim kararnamesinin çıkarıldığını işaret ettiklerini belirten Hewrami, “Bazı partilerin seçim kanunu değişiklik tasarısının görüşülmesi için meclis oturumlarının yapılmasını nasıl engellediklerini ve komisyonun yeniden faaliyete geçmesine başından beri nasıl karşı çıktıklarını anlattık.” dedi.

Önceden sonuçlarının tasarlanmadığı bir seçime KDP’nin hazır olduğunu aktardıklarını kaydeden Hewrami, “UNAMI’nin, KDP koltuklarının tasarımı ve seçmenin iradesi konusunda iç ve dış bazı tarafların ön hazırlıklarından uzak, teknik sorunları çözmek ve tüm sürecin bütünlüğünü sağlamak için sahada olması gerektiği konusuna açıklık getirdik.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.