KDP: Bazı Iraklılar Kürdistan statüsünden pişmanlık duyuyor   

KDP: Bazı Iraklılar Kürdistan statüsünden pişmanlık duyuyor  

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi müzakere heyetinin yaptığı ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Parlamentosu Grubu Başkanı Umed Xoşnaw, Irak’taki bazı siyasi kesimlerin Kürdistan Bölgesi’nin statüsünden dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

KDP'li Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Yüksek Müzakere Heyeti’nin Bağdat’tan dönmelerinin ardından bugün Kürdistan Parlamentosu’nu ziyaret ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti Yüksek Müzakere Heyeti, Bağdat’ta mali haklarla ilgili müzakereler yaptı ve 2021 bütçe yasasınına Irak Parlamentosu’nda onaylanacağı konusunda ümitliyiz."

"Irak, Kürdistan'ın mali haklarını elde etmesini istemiyor"

Basına açıklamalarda bulunan Xoşnaw, Müzakere heyetinin Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı, parlamentodaki grup başkanları ve ilgili komisyonlarla bir araya geldiğini bildirerek, Bağdat’taki müzakerelerin Borçlanma Yasası ve 2021 bütçe yasasındaki Kürdistan Bölgesi’nin hakları üzerine olduğunu dile getirdi.

Irak'ın Kürdistan tavrına değinen KDP'li yetkili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Müzakere heyeti, Bağdat’ta Irak hükümetinin tutumunun iyi olduğunu söyledi. Irak Parlamentosu’nda ise şovenist bir hareket Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını elde etmesini istemiyor. Hükümetin mali hakların temini konusundaki adımlarını destekliyoruz. Memurların maaşlarının ödenmesi için müzakerelerin devam etmesini destekliyoruz."

"Bazı Iraklılar, Kürdistan haklarından dolayı pişmanlar"

Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi Hükümeti için öncelikli seçeneğin Irak hükümeti ile anlaşmaya varmak olduğunu dile getirerek, “Hükümet, Kürdistan Parlamentosu’nu, plandan yoksun olmadıkları konusunda bilgilendirdi” dedi.

Ayrıca KDP'li yetkili açıklamasının devamında, Irak seçimleri için popülist kesimlerin Kürdistan Bölgesi’ni bir kart olarak kullanmak istediklerini bildirerek, “Iraklı bazı taraflar Irak Anayasası’ndaki Kürdistan Bölgesi’nin haklarından dolayı pişmanlar. Nasiriye ve Basra için ne yapalım diyorlar. Kürdistan Bölgesi’nin statüsünden dolayı pişmanlık duyuyorlar. Buna karşılık Kürtler arasındaki birlik güçlendirilmeli” sözlerine yer verdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.