Kayyım belediye, personele 'güvenlik soruşturması' yaptı: 70 kişi elendi

Kayyım belediye, personele 'güvenlik soruşturması' yaptı: 70 kişi elendi

.

A+A-

Kayyım Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şirket çalışanı statüsünden sözleşmeli statüye aldığı personele ‘güvenlik soruşturması’ yaptı.

ayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde "şirket elemanı" statüsünde çalışan 380 kişi, yılbaşından önce "sözleşmeli" statüye alındı. 450 kişiden 70’inin "güvenlik soruşturması" ya da “uygunluk” nedeniyle elendiği belirtildi.

Amidahaber’in haberine göre DİSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi, sözleşmeli statüye alınan personelin 3 yıl sonra kadroya geçeceğini belirterek, alımlarda haksızlık yapıldığını söyledi.

'NEYE GÖRE ELENDİLER?'

Sözleşmeye alınan personelin, “şirket elemanı” olarak işe başladığında güvenlik soruşturmasından geçirildiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

“Belediye kendi personeline güvenlik soruşturması yapıyor. Bunun mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi. Eroğlu, aynı kadroya alınacak, aynı şartlarda sahip kişilerden bazılarının elenmesini de eleştirerek, “Elektrik teknisyeni kadrosuna aynı şartlara sahip iki kişi başvurmuş, biri elenmiş. Bu elenmenin nedenini merak ediyoruz."

'PERSONELE HAKSIZLIK YAPILIYOR'

DİSK Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetiminin belediyenin ulaşım ve güvenlik personelini “sözleşmeli statünün” dışında tuttuğunu belirterek, şu eleştiriyi yaptı:

"Bu personele haksızlık yapılıyor. Çünkü bu insanlar, 3 yıl sonra memur olacaklar. Bu hakkın ulaşım ve güvenliğe sağlanmaması doğru değil."

Eroğlu, alımlarla ilgili herhangi bir ilan ve duyuru yapılmamasını da eleştirdi.

Eroğlu, alımlardaki haksızlığın giderilmemesi durumunda, yasal yollara başvuracaklarını söyledi. 

(Kaynak Amida Haber)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.