Kahraman: Diyarbakır’da kaçak yapılaşmada ciddi bir artış var

Kahraman: Diyarbakır’da kaçak yapılaşmada ciddi bir artış var

.

A+A-

Maraş merkezli depremde Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı, 409 kişi hayatını kaybetti. Depreminden ardından gözler Diyarbakır’daki kaçak yapılara çevrildi.

Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanı Ferit Kahraman, 2018 yılındaki seçim arifesinde çıkarılan imar affı ile kaçak yapıların arttığına dikkat çekti. Kaçak yapılar ile ilgili her hafta tespitlerini belediye ile paylaştıklarını belirten Kahraman, “Çoğu kez bu konuda girişimlerimiz bulunuyor. Suç duyurularına konu olan yapılar var, ama herhangi bir müdahale yapılmıyor" dedi. Kahraman, tespit edilen kaçak yapılar hakkında uyarıda bulunduklarını, işlem yapılmayanlar için de suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Açıkça ifade etmek gerekiyor ki bilinçli bir göz yumma durumu var” diye konuştu.

'CEZALAR YETERSİZ’

AmidaHaber’in haberine göre kaçak yapılar için kesilen cezaların yetersiz olduğuna vurgu yapan Kahraman, şunları söyledi: "Ceza sonrası belediyenin yıkım işlemi gerçekleştirmesi lazım. Çoğu kez belediyeler yıkımı gerçekleştirmiyor. Kentteki tüm belediyelerde kayyımlar var. İlgili yerel yönetim görevini yerine getirmiyorsa valilik ve çevre şehircilik bu görevi yürütebilir ve masraflarını belediyeden alabilir. Harcama düzeyinden kesinti yapabilirler. Kamu görevlisisiniz elinizde yetki var, bunu yapmıyorsanız bu suça ortak oluyorsunuz. Eğer müdahale etmiyorsanız sizin de bunda bir rantınız var."

‘GÖZLE GÖRÜLÜR CİDDİ BİR ARTIŞ VAR’

Diyarbakır’da onlarca kaçak yapı tespit ettiklerini kaydeden Kahraman, “Biz, kentte onlarca yapı tespit ettik. Şüphe üzerine ilgili kurumlarla yazışmalar yapıyoruz. Yazılarımıza cevap bile yazmıyorlar. İkinci yazışmalardan sonra cevap geliyor. Kaçak yapıların tespiti için kurumları zorluyoruz. Ama gözle görülür ciddi bir artış var. Şu an Diyarbakır’ın farklı yerlerinde gördüğümüz onlarca kaçak yapı var” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.