John Bolton: Bağımsız bir Kürdistan ABD'nin çıkarınadır

John Bolton: Bağımsız bir Kürdistan ABD'nin çıkarınadır

.

A+A-

Beyaz Saray yönetimde ulusal güvenlik danışmanıyken “Kürt meselesi” konusunda dönemin Başkanı Trump'a karşı çıkmasıyla bilinen Bolton Rûdaw’a konuştu. 

Bolton, "Kürdistan'ın bağımsızlığı ABD'nin çıkarınadır" sözlerini dile getirdi. Ancak Bolton, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının yüzde 99'uun bağımsız bir Kürdistan devletine karşı olduklarını da söyledi.

Bolton, Joe Biden’in Çin politikasını “yeterince güçlü” görmediğini da ifade ederek, Rusya’yı caydırmak için de Washington yönetiminin daha iyi bir politikaya sahip olması gerektiğini belirtti.

“Bence Biden yönetimi İran konusunda Obama yönetiminin yaptığını tekrarlıyor” diyen Bolton, iki yıldır 2015’teki nükleer anlaşmaya geri dönmek İran’a tavizler verildiğini söyledi.

"Erdoğan ikinci turda kazanır"

Mayıs ayında Türkiye'de yapılacak seçimlere de değinen Bolton, “Erdoğan'ın çoğunluğu kazanacağını düşünüyorum. Ancak birinci turda değil, ikinci turda kazanır” sözlerini dile getirdi. 

"Bağımsız bir Kürdistan'ın ABD'nin çıkarına"

“Bağımsız bir Kürdistan'ın ABD'nin çıkarına olduğunu düşünüyorum” diyen Bolton, “Sınırlarının ne olacağını bilmek zor ama Irak devletinin başarısız olduğunu düşünüyorum. Bence Irak'ın Kürt bölgeleri bağımsız bir ülkenin temeli olabilir. Irak'ın diğer bölgelerinin farklı bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum ki bu karmaşık bir durum” dedi.  

"ABD’li diplomatlar bağımsız Kürdistan’a karşı"

2017’deki Bağımsızlık Referandumunu desteklediğini de sözlerine ekleyen John Bolton, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının yüzde 99'unun “bağımsız bir Kürdistan devletine karşı” olduklarını söyledi.

John Bolton, Kürt sorununun Türkiye’de de en önemli sorunlardan biri olduğunu da söyleyerek, “Bunun Türkiye'deki Kürtlerin Türk vatandaşlarıyla konuşması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.