İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

.

A+A-

İzmir'deki İsveç-Norveç Fahri Konsolosluğu'nda silahlı saldırıda konsolosluk çalışanı Türk kadın ağır yaralandı. Saldırganın Suriyeli olduğu ve vize işlemleri nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Habertürk İzmir Temsilcisi Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin aktardığı bilgilere göre, öğle saatlerinde gerçekleşen saldırı, Alsancak'ta bulunan İsveç-Norveç Fahri Konsolosluğu'nda yaşandı.

DHA'nın haberine göre, olay yerinden kaçan saldırgan silahlıyla birlikte yakalandı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "İlimiz Konak ilçesinde, 01.08.2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum. Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.