İskoç taraftarlar Diyarbakır’da Xalê Kemal ile buluştu

İskoç taraftarlar Diyarbakır’da Xalê Kemal ile buluştu

.

A+A-

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yarın İskoçya ile yapacağı özel maç öncesi Diyarbakır'a gelen İskoç taraftarlar, kenttin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

2.webp

Türkiye Futbol Takımı ve İskoçya Milli Takımı'nın yarın Diyarbakır Stadyumu'nda karşılaşacağı maç öncesi kente gelen taraftarlar renkli kıyafetleriyle merkez Sur ilçesinde dolaştı.

3.webp

AA'nın haberine göre Tarihi Hasan Paşa Hanı'nda Türk kahvesi içen İskoç taraftarlar, daha sonra Tarihi Ulu Camii'ni gezdi.

Diyarbakır’a gelen İskoç taraftarlar, kiltlerini giydi, Xalê Kemal şal û şapıkını giydi, fotoğraf çektirdiler.

7.webp

Diyarbakırlılar, İskoç taraflarla fotoğraf çekti.

Alışveriş de yapan İskoçya taraftarlarından Peter Campbell, Diyarbakır'da olmaktan çok memnun olduğunu söyledi.

4.webp

 

Campbell, Türkiye A Milli Futbol Takımı ve İskoçya Milli Takımı maçı için kentte olduğunu belirterek "Şehir güzel görünüyor. Şehri gezmem, görmem lazım. Tabii ki kendi takımımı destekleyeceğim" dedi.

6.webp

John Nıcoi ise ilk defa kentte geldiğini ifade ederek, "Diyarbakır çok güzel bir şehir. Yemekler çok güzel görünüyor. Yemekleri de yedik çok güzeldi. Ülkemle burası arasında en güzel fark bu güzel havanın burada olması çünkü kısa kollu giyiyorum. Yarın hangi takımın kaybedeceğinin bir önemi yok. İyi bir takıma sahibiz. Tabii ki yarın kendi ülkemin takımını destekleyeceğim. Türkiye'yi de çok seviyoruz" diye konuştu.

Rıch Rıchmond ise kenti çok sevdiğini kaydederek, arkadaşlarıyla maç öncesinde tarihi ve turistik yerleri gezdiğini anlattı.

 

5.webp

21 yaşındaki oğlu ve arkadaşlarıyla Diyarbakır'a geldiğini ifade eden Rıchmond, "Zengin kahvaltısını, güzel yemeklerini beğendik. İyi ki buraya gelmişim. Burada olmaktan çok memnunum. Havası güzel. Tarihi mekanları çok güzel. İnsanları çok mükemmel" diye konuştu.

 

(DUVAR)

(Fotoğraflar: AA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.