İran’da polis, eylem yapan avukatlara ateş açtı

İran’da polis, eylem yapan avukatlara ateş açtı

.

A+A-

İran’da Jina Mahsa Amini’nin öldürülmesinin ardından başlayan protestolar polis şiddetine rağmen devam ediyor.

Rojnews’te yer alan habere göre, dün gece saatlerinde polis şiddeti nedeniyle Sine ve Kirmaşan kentlerinde 3 kişi yaşamını yitirdi.

Bokan, Sine, Seqiz, Mahabat, Kirmaşan, Bane, Meriwan, Kamiran ve İlam kentleri başta olmak üzere birçok merkezde dün, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla katledilen protesto eylemleri düzenlendi.

İran’ın başkenti Tahran’da da avukatlar, ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganıyla meydanlara çıktı. Polis, avukatlara biber gazıyla müdahale etti, eylemcilere doğrudan ateş açtı.

Gewherdeşt, Kerec, Reşt, Esfehan, Bender Ebas, Miraban, Hemedan ve daha birçok merkezde tepkiler ve protestolar devam ediyor.

İran İnsan Hakları Örgütü’ne (İHR) göre şimdiye kader 23’ü çocuk olmak üzere en az 201 kişi katledildi.

Yerel kaynaklara göre protestolar 31 eyalette en az 177 kente yayıldı. Bazı kaynaklar can kaybı sayısının çok daha yüksek olduğunu belirtiyor. Tutuklananların sayısına ilişkin ise henüz bağımsız kaynaklarca teyit edilen net bir bilgi yok.

Bazı kaynaklar, 10 bini aşkın kişinin gözaltına alındığını belirtiyor. Gözaltına alınan veya tutuklananların ağır işkencelere maruz kaldığına dair endişelerin olduğu aktarılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.