İçişleri Bakanı ve Terör Finansmanlarını Çökertme ekibi, Irak ve Kürdistan'daki durumu görüştü

İçişleri Bakanı ve Terör Finansmanlarını Çökertme ekibi, Irak ve Kürdistan'daki durumu görüştü

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, Kürdistan Bölgesi Hükümeti mali kriz ve terör finansmanlarını çökertme ekibini ağırladı.

İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, Kürdistan Bölgesi Hükümeti mali kriz ve terör finansmanlarını çökertme ekibini ağırladı.

İçişleri Bakanı toplantıda, teröre karşı mücadelede gelir kaynaklarının oluşturulması ve kullanılması konusunda yürüttükleri çalışmalarından dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve ilgili kurumlara teşekkürlerini iletti.

Uluslararası kurumların Irak ile Kürdistan Bölgesi konusunda geliştirdikleri önerilerin hayata geçirilmesi için mevcut ekibin Irak Federal Hükümeti ekibiyle eşgüdümlü çalışmalar yürütülmesi konusunda yetkilendirildiğini ifade eden Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı, uluslararası taleplerin Kürdistan Bölgesi’nde de hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Toplantıda kara para aklama, terörü finanse etme konularını düzenleyen yasa tasarısının Kürdistan Bölgesi Bakanlar kurulu tarafından düzenlendiğini belirten Rêber Ehmed, yasa tasarısının onaylatılmak üzere parlamentoya gönderildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı ile 15 bakanlık temsilcilerinden oluşan ekibin görevi, Kürdistan Bölgesi siyasetinin uluslararası örgütlerin önerilerine göre düzenleme çalışmaları yürütmek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.