Hindistan'dan Rusya mesajı: İlişkilerimiz bizim çıkarımızadır

Hindistan'dan Rusya mesajı: İlişkilerimiz bizim çıkarımızadır

.

A+A-

 Başkent Moskova'da bulunan Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Rusya ile ilişkilerin ülkesinin çıkarına olduğunu dile getirdi. Bakan Jaishankar, "Biz de çıkarımıza olan bir durumu gelecekte de devam ettirmek isteriz" ifadesini kullandı.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'daki görüşmelerinin ardından basın toplantısı yaptı.

Rusya'ya ziyarette bulunan Jaishankar buradaki açıklamasında, Rusya'nın uzun süredir kendileri için güvenilir bir ortak olduğunu belirterek, ikili ilişkileri geliştirmenin iki ülkenin de çıkarına olduğunu ifade etti.

"Çıkarlarımız gereği ilişkileri devam ettirmek istiyoruz"

Jaishankar, Batılı ülkelerdeki yetkililerin, Hindistan'ın önemli oranda artırdığı Rus petrolü ithalatına yönelik eleştirile değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Hindistan dünyanın en büyük doğalgaz ve petrol tüketicileri arasında bulunuyor ancak gelirlerimiz aynı seviyede değil. Dolayısıyla, Hint tüketicilerin uluslararası enerji piyasalarına en avantajlı koşullarda, mümkün olan en iyi şekilde erişmesini sağlamak temel yükümlülüğümüzdür."

Ayrıca Hintli bakan açıklamasında, "Açıkça söyleyebilirim ki Rusya ile ilişkilerimiz bizim çıkarımızadır. Biz de çıkarımıza olan bir durumu gelecekte de devam ettirmek isteriz" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.