Guardian: Türkiye Suriyelilerin sınır dışı işlemlerini hızlandırdı

Guardian: Türkiye Suriyelilerin sınır dışı işlemlerini hızlandırdı

.

A+A-

Britanya merkezli Guardian gazetesi, Türkiye ve Lübnan'ın Suriyeli göçmenlerin sınır dışı işlemlerini hızlandırdığını yazdı.

Haberde, Lübnan ve Türkiye hükümetlerinin Suriye'deki iç savaştan kaçan göçmenlere dair tutumları arasındaki tezada dikkat çekildi. 

Analizde, Lübnan yönetiminin Suriyeli göçmenlere yaklaşımına ilişkin şu sözler kullanıldı: 

“Suriyeli göçmenlerin nüfusun dörtte birini oluşturduğu Lübnan, sınırındaki çatışmadan kaçanlar için bir sığınak olmaya dair uzun süredir huzursuz bir tavır sergiliyordu. Suriyelilerin akınını zımnen kabul ederken, onları kalmaktan vazgeçirmeye çalışıyordu”.

Diğer yandan Türkiye'nin tavrına dair ise şu ifadeler yer aldı: 

Buna karşılık Recep Tayyip Erdoğan, 2014'te milyonlarca Suriyeliye tek taraflı olarak Türkiye'de geçici koruma sağlamış, onlara güvenlik sunmuş ve Esad'ı ‘devlet terörizmiyle' suçlamıştır.

Haberde, son dönemde hem Lübnan hem de Türkiye'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilişkileri düzeltme kapsamında Suriyeli göçmenleri sınır dışı etme işlemlerini hızlandırdığı belirtildi.

Ayrıca, Esad'ın geçen ay Arap Birliği'ne döndüğüne işaret edilerek söz konusu hamlelerin, Şam yönetimine dair bölgede genel olarak görülen olumlu tavır değişikliğinin bir parçası olduğu yazıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.