Gazeteciler Ankara’ya götürüldü, gözaltı süreleri uzatıldı

Gazeteciler Ankara’ya götürüldü, gözaltı süreleri uzatıldı

.

A+A-

Gözaltına alınan 11 gazetecinin avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmiyor.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında dokuz kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabiri 11 gazeteci dün akşam saatlerinde Ankara’ya getirildi.

Savcılığın talebi üzerine dosyaya gizlilik kararı getiren Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, “Soruşturma içeriğinin öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşebileceği değerlendirmekle” gerekçesini öne sürdü.

Yine savcılığın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği de, “suçun vasıf ve mahiyeti” iddiasıyla 24 saat avukat görüşme yasağı getirdi.

Ayrıca savcılık gazetecilerin gözaltı süresini bir gün uzattı.

Avukatlar itiraz etti

Gazetecilerin avukatları gözaltı kararı ile dosyadaki kısıtlılık kararına itiraz etti.

Müvekkillerinin hangi suçlama ve delillere dayanarak gözaltına alındığıyla ilgili bilgi verilmediğini ve dosyada inceleme yapamadıklarını belirten avukatlar, bir somut gerekçeye dayandırılmayan kısıtlılık kararının kaldırılmasını talep etti. Müvekkillerinin serbest bırakılmasını istedi.

Gözaltı görüntülerine suç duyurusu

Öte yandan gazetecilerin avukatlarından Şevin Kaya da Emniyet’in basına servis ettiği gözaltı görüntülerini incelediklerini belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaya “Görüntüler gazetecilerin nasıl işkenceyle gözaltına alındığını bize gösterdi. Başları eğilmeye çalışılarak, ters kelepçeyle tamamen insan haklarına aykırı bir biçimde gözaltına alındıklarını gördük. Bu noktada müvekkillerimiz üzerinde başkaca işkence bulgusu olup olmadığını tespit ettikten sonra, suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.