Fransız Filozof Henri Levy'den Kürtlerle dayanışma mesajı

Fransız Filozof Henri Levy'den Kürtlerle dayanışma mesajı

.

A+A-

Kürt dostu olarak bilinen Fransız filozof Bernard Henri Levy, birkaç gün önce Fransa'da Ahmet kaya Kültür Merkezi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası 3 Kürd'ün yaşamını yitirmesine ilişkin sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

Kürt dostu Fransız filozof Bernard Henri Levy, birkaç gün önce Fransa'da Ahmet kaya Kültür Merkezi'ne yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası 3 Kürd'ün yaşamını yitirmesine ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Kürt kardeşime zarar verme. Kürtler bizim korumamız altındadır. Kürtler'e sahip çıkın. Peşmerge bizi kurtardı; onları korumak zorundayız." mesajını verdi.

Henri Levy meesajının devamında, "Gönülden sevgili Kürt kardeşlerim. Hiçbir kelime... Sadece keder, öfke ve mutlak dayanışma. Benim evim olan ışıklar şehrinin sizin için bir karanlık şehir olduğu fikri dayanılmaz. Yine 'dağlardan başka dost yok' hissine kapılmanız yıkıcıdır." ifadelerini kullandı.

Mesajının sonunda Levy şunları paylaştı: "Kıymetli Kürt dostları... Kıymetli gönül ve fikir kardeşlerim... Şu an için, çilede keder, öfke ve mutlak dayanışmadan başka ne diyebilirim ki..." 

Bernard Henri Levy kimdir?

Bernard Henry Levy 1948'de o dönemde Fransa'nın sömürgesi olan Cezayir'in Oran şehrine bağlı Beni Saf kasabasında Yahudi bir ailede doğdu.

Levy'nin Sefarad Yahudisi olan ailesi 15. yüzyılda İspanya Krallığı'ndan Yahudilerin kovulması üzerine Müslümanların kabul ettiği Yahudilerden gelmektedir.Levy'nin babası Andre Levy, 2. Dünya Savaşı'na Fransız askeri olarak katılan zengin bir iş adamıydı. Levy'nin doğumundan sonra ailesi Fransa'nın başkenti Paris'e yerleşti.Levy eğitimini sürdürürken 1968'de Paris'teki öğrenci eylemlerinde yer aldı.

2015'ten itibaren Levy dikkatini Kürdistan Bölgesi ve Rojava Bölgesi'ndeki Kürtlere yöneltti. Kürdistan Bölgesi'ndeki peşmergelere ve Rojava'daki Kürtler desteğini ilan etti.

2016'da Bernard-Henri Lévy'nin yeni belgesel filmi Peşmerge, Cannes film festivali tarafından resmi seçkisine özel gösterim olarak seçildi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.