Fransa, Esad için tutuklama emri çıkardı

Fransa, Esad için tutuklama emri çıkardı

.

A+A-

Fransa, 2013'teki kimyasal saldırılar nedeniyle insanlığa karşı suçlara ortaklık etmekle suçlanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için uluslararası tutuklama emri çıkardı.

Fransa, 2013'teki kimyasal saldırılar nedeniyle insanlığa karşı suçlara ortaklık etmekle suçlanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için uluslararası tutuklama emri çıkardığı

Konu hakkında AFP’ye bilgi veren adli kaynak, Esad'ın, muhalefetin rejimi suçladığı ve Ağustos 2013'te Şam yakınlarında 1.400'den fazla kişinin ölümüne yol açan saldırılarda savaş suçlarına ortak olduğundan şüphelenildiğini söyledi.

Ayrıca, Suriye elit askeri birliğinin fiili şefi olan Esad'ın kardeşi Mahir Esad ve iki silahlı kuvvetler generalinin tutuklanması için de uluslararası tutuklama emri çıkarıldı.

Paris mahkemesinin insanlığa karşı suçlarla ilgili birimi 2021'den bu yana kimyasal saldırıları araştırıyor.

Soruşturma, Suriye Medya ve İfade Özgürlüğü Merkezi (SCM) STK'sı, avukatlar derneği Açık Toplum Adalet Girişimi (OSJI) ve Suriye'deki insan hakları ihlallerini belgeleyen bir kuruluş olan Suriye Arşivi tarafından yapılan yasal şikayetin ardından geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.