Fransa 55 vatandaşını Hol Kampı’ndan aldı

Fransa 55 vatandaşını Hol Kampı’ndan aldı

.

A+A-

Fransa, 55 vatandaşını Rojava’daki Hol Kampı’ndan alarak ülkeye götürdü.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’lilerin ailelerine mensup 15 kadın ile 40 çocuğu kamptan aldıklarını ve ülkeye geri getirdiklerini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, çocukların “normale dönünceye kadar” izleneceğini duyurdu.

Fransa heyeti görüşmelerde bulundu

Söz konusu kadın ve çocukları almak üzere, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın kriz yönetimi ve destek merkezi büyükelçisi ve yöneticisi Stephane Romate başkanlığındaki heyet, önceki gün Rojava’da, Özek Yönetim yetkililerini ziyaret etmişti.

Fransız heyeti, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Bedran Çiya Kurd ile bir araya gelmişti.

ANHA’da yer alan habere göre görüşmede Stephane Romate, Fransa'nın Özerk Yönetim ile siyasi, askeri, güvenlik, hizmet, ekonomi ve sağlık alanlarında ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirtti.

Romate, Fransız hükümetinin IŞİD’li ailelerin kaldığı kamplara çözüm üretmek ve Fransız yurttaşlarını geri almak üzere Özerk Yönetim ile görüşmeye devam edeceklerini söyledi.

Hol Kampı Nisan 2017'de kuruldu

Rojava’nın Haseke kenti Hol beldesinde Nisan 2017'de kurulan kampta, başta Deyrezor olmak üzere Rojava ve Suriye’den temizlenen son IŞİD’lilerin aileleri tutuluyor.

Hol Kampı'nda yaklaşık 50 ülkeden birkaç bin yabancı IŞİD’linin yanı sıra çok sayıda Suriyeli ve Iraklı militanlar da bulunuyor.

DSG, Mart 2019'da IŞİD'in Suriye'deki son kalesini ele geçirdiğinde çok sayıda IŞİD’linin aileleri kampa alındı. Kamp halen yaklaşık 56.000 kişiye ev sahipliği yapıyor.

Kürt ve ABD'li yetkililerden, uluslararası toplumdan vatandaşlarını kamptan almalarını talep eden çağrılar oldu, ancak güvenlik endişelerinden dolayı şimdiye kadar yalnızca birkaç ülke olumlu yanıt verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.