Fazıl Mirani: Kürdistan, sadece KDP ile YNK’nin mi?

Fazıl Mirani: Kürdistan, sadece KDP ile YNK’nin mi?

.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani Rûdaw TV’ye verdiği söyleşide başta KDP-YNK sorunları ve Kürdistan Bölgesi seçimleri olmak üzere gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

KDP ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) arasında eskiden de sorunlar olduğunu ama bu sorunların diyalog yoluyla çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Mirani, “Kubad Talabani ile Bafıl Talabani Mam Celal’in siyasetini izlerse bu sorunlar ortaya çıkmaz” şeklinde konuştu.

Farklı oluşumların kendi kararları vermesi gerektiğini belirten Mirani, “İster Hıristiyan ister Türkmen ister diğer gruplar olsun biz ve YNK'nin diğer topluluklar üzerinde karar mercii olmamasını tercih ediyoruz. Onlar ne karar verirlerse biz kabul edelim. Mademki onlar da bu ülkedeki ortaklarımız, karar almakta özgür olsunlar” dedi.

Seçimlerin ekim sonu veya kasım başında yapılması gerektiğini ifade eden Mirani, “Seçimleri engellememeliyiz, Kürdistan Bölgesi seçimleri yapılmalı. Hepimiz, Kürdistan halkına bu seçimlerin yapılması gerektiğini anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

KDP ile YNK’nin anlaşmaktan başka seçenekleri olmadığını aktaran Mirani, “Anlaşamazsak ne olacak?” diye sorarak elde edilen kazanımlara sahip çıkmanın iki partinin de sorumluluğu olduğunu belirtti.

YNK ile aralarındaki sorunların elde edilen kazanımlar için bir tehdit olmadığını dile getiren Mirani, “Mevcut sorunlar halkın genel yaşantısını, hizmetleri ve Bağdat ile ilişkilerimizi tehdit ediyor” diye konuştu.

Mirani, “Kürdistan, sadece KDP ile YNK’nin mi? Diğer halkımız da Kürdistan’ın sahibi değil mi? Bu iki partiye de mensup olmayanların Kürdistan’ın bu iki parti arasında paylaşılmasını kabul etmesi mümkün mü?” sorularıyla Kürdistan Bölgesi’nin sadece KDP ve YNK üzerinden ele alınmasını eleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.