Fadıl Şenyaşar tahliye edilmedi

Fadıl Şenyaşar tahliye edilmedi

.

A+A-

Suruç'ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu babası ve 2 kardeşini yitiren Fadıl Şenyaşar, "kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle tahliye edilmedi.

 Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 günü AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirdiği katliama ilişkin açılan davanın duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, saldırıda babası ve 2 kardeşini yitiren Fadıl Şenyaşar ile aynı dosya kapsamında tutuklu yargılanan AK Partili Yıldız’ın yakınlarından Enver Yıldız için "kuvvetli suç şüphesi", Celal Yıldız ve Mikail Şimşek için ise “delillerinin toplanmaması" gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.

OLAY HAKKINDA

24 Haziran 2018 genel seçimlerinin hemen öncesi olan 14 Haziran günü AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları Şenyaşar ailesine iş yerlerinde saldırmış ve saldırı yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmişti. Saldırıda baba Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ile Adıl Şenyaşar yaşamını yitirirken, Ferit, Memet, Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 9 kişi ise yaralanmıştı. Olaydan sonra tedavi edildikleri hastanelerde gözaltına alınan yaralı kardeşlerden Fadıl Şenyaşar, “Öldürmek” ve “Yaralamak” iddiaları ile tutuklanmıştı. 17 ay sonra Enver Yıldız koruma ordusu ile geldiği Urfa Adliyesinde tutuklanmıştı. Savcılık olaydan 18 ay sonra iddianame hazırlamıştı.

Olayın hastane boyutuna dair incelemenin devam ettiği belirtilen iddianame Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye “Öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

GAZETE DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.