Evin Çiçek'in yeni kitabı 'Kemalizm ve Kürd Ulusal Sorunu - IV' yayınlandı

Evin Çiçek'in yeni kitabı 'Kemalizm ve Kürd Ulusal Sorunu - IV' yayınlandı

.

A+A-

Yazar Evin Çiçek’in “Kemalizm ve Kürd Ulusal Sorunu 4. Cilt” isimli kitabı Sitav Yayınları tarafından yayınlandı.

Araştırmacı Yazar Evin Çiçek'in Kurdizade Lutfi Fikrî'nin “Ben bütün mevcudiyetimle eminim ki bu memleket İttihatçılardan daima zarar görecektir, asla fayda görmeyecektir” sözlerine atıfta bulunan kitabı raflardaki yerini aldı.

Evin Çiçek'in kaleme aldığı “Kemalizm ve Kürd Ulusal Sorunu” kitabının dördüncü cildinde İttihak ve Terakki Cemiyeti (İTC) üyesi ve İTC’nin Dersim mebusanı Lutfi Fikrî’nin yaşamına odaklanıyor. Evin Çiçek’in ‘Kurdizade Lütfi Fikri Bey’i Niye Konu Olarak Seçtim?’ makalesinde şu ifadelere yer verilmektedir: “ K. L. Fikri, üretici, yaratıcı nitelikleri açısından diğer mebuslardan farklı olarak Dersimli olduğunu her fırsatta dile getirir. Ailesi Dersim’de “Kurdzade” olarak bilinir. Kendisi kimlik olarak Kurdizade’ yi kullanır. Latinize edilen Meclis-i Mebûsan zabıt ceridelerinde bu ailenin adı yoktur, çünkü özenle sansürlenir.” Yazar kitabı yazarlen Kurdizade Lutfi Fikrî hakkında yazılan Osmanlıcadan Türkçeye çevrilen T.C. Büyük Millet Meclisi arşivinde yer alan Meclis-i Mebûsan Zabıt Cerideleri’nin Latinize edilen oturumlarını inceler.

Ayrıca Fikrî’ye ait bütün gazete, dergi yazılarının, demeçlerinin, açıklamalarının, röportajlarının, eserlerinin bulunup değerlendirilmesini yapar.  Yazarın kaleme aldığı kitap “Kemalizm ve Kürd Ulusal Sorunu" serisinin 4'üncüsü olarak Sitav Kitapevi tarafından basıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.