Ermenistan: Türkiye Su-25 savaş uçağımızı düşürdü

Ermenistan: Türkiye Su-25 savaş uçağımızı düşürdü

Ermenistan Savunma Bakanlığı, “Türkiye'ye ait bir F-16'nın, Ermenistan'a ait bir Su-25 savaş uçağını Ermenistan hava sahasında düşürdüğünü” iddia etti. Türkiye, iddiayı yalanladı.

A+A-

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, Erivan Türkiye'ye ait bir F-16 savaş uçağının, Ermenistan'a ait bir Su-25 savaş uçağını düşürdüğünü öne sürdü. Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun iddiayı yalanladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Hava muharebeleri sırasında bir askeri görev yerine getirilirken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağı, Ermenistan hava sahasındaki Ermeni Hava Kuvvetleri'ne ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Uçağın pilotu, kahramanca öldü” ifadeleri kullanıldı.

Fahrettin Altun: İddia doğru değil

Altun, “Türk F-16'sının Ermeni uçağını düşürdüğü iddiası doğru değil. Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına, bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilsin” dedi.

İddia, Azerbaycan tarafından da yalanlandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, söz konusu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, Ermenistan'ın "Su-25 uçağı düşürüldü"iddiasını yalanlayarak, Ermenistan’ın kışkırtıcı haberlerle uluslararası kamuoyunun dikkatinin çekmeye çalıştığını söyledi.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Dergahlı, “Karabağ semasında Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 uçağının düşürülmesi, Ermeni askeri propaganda makinesinin bir başka fantezisidir. Ermeni medyasında, Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 uçağının güya F-16 uçağı tarafından düşürüld

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.