Erdoğan’dan Özgür Özel’e: “Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar şehit anneleridir”

Erdoğan’dan Özgür Özel’e: “Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar şehit anneleridir”

.

A+A-

CHP lideri Özgür Özel’in Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar’ın Kadıköy’deki konserini izlemeye gitmesi ve konserden sonra sahnede elini öpmesi üzerinden başlayan tartışma devam ediyor.

Tartışmaya katılan son isim Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan, Haliç Üniversitesi’nde gerçekleşen “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” programında şunları söyledi:

“Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa, böyle bir saygıya layık olanlar herkesten önce vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimizin yiğit analarıdır, eşleridir, başımızın tacı öğretmenlerimizdir. 15 Temmuz gecesi ellerinde bayraklarıyla darbecilere direnen demokrasi neferleridir.”

Öte yandan, Tele1’in haberine göre Pervin Chakar üzerinden başlayan tartışmanın ardından TRT’nin arşivlerindeki görüntüleri silindi.

CHP lideri Özgür Özel, Chakar’ın TRT Kurdi’de en sık ekrana çıkan sanatçılardan biri olduğunu söylemişti:

“Devlet Bey de kızdı geçen gün… Kızacaksa Tayyip Bey’e kızacak önce. Pervin Chakar, TRT Kürdi’de tek çıkan opera sanatçısı.  Pervin Chakar (eleştirilere ilişkin) öyle biriyse neden devletin televizyonuna çıkarıyorsunuz? Kaldı ki ben Pervin Chakar, ‘Türkiye Kürdistan’ı’ falan dememiş… Pervin Chakar’ın ‘Kürdistan’ ifadesini Tayyip Erdoğan da kullanıyor, ‘Irak Kürdistan’ı’ diye. Pervin Chakar çıkıp da orada savaş çığırtkanlığı yapsa ben salonu terk ederim. Pervin Chakar benim de onurum, gururumdur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.