Erdoğan 31 Mart'tan sonra Irak ve Suriye sınırlarına yönelik güvenlik harekâtları olacağını duyurdu

Erdoğan 31 Mart'tan sonra Irak ve Suriye sınırlarına yönelik güvenlik harekâtları olacağını duyurdu

.

A+A-

Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan seçimleri yargıyla birlikte yürüteceklerini, yaz aylarında Irak ve Suriye'de sınır güvenliği için harekete geçeceklerini, Irak Kürt güçlerini "güvenlik stratejilerine saygılı olmaya davet ettiklerini" söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında önümüzdeki dönem, "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla partisinin yerel seçim kampanyası kapsamında "50 ilde vatandaşları[yla buluşmayı planladıklarını]" açıkladı. 

TRT Haber'in basın toplantısından bildirdiğine göre Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar arasında, Irak ve Suriye sınırlarında "güvenlikle ilgili" olarak gerçekleşecek gelişmeler ve "yerli" silah üretimi konuları da yer aldı. 

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bir başka önemli konu güney ve güneydoğu sınırlarındaki "güvenlik sorunları" oldu. Erdoğan, "güvenlik" başlığı altında çözüleceği iddia edilen konunun esasen Irak ve Suriye'deki PKK ile aynı ideolojik yaklaşımlara sahip Kürt güçlerine yönelik askeri önlemler olduğunu imadan kaçınmadı.

"Yeni kabuslar yaşatma hazırlıkları"

Erdoğan 31 Mart seçimlerinin ertesinde "bu yaz"ın, sınır boylarında askeri harekât ve tahkimatlarla geçeceğini haber verdi. "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi, kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi 

KDP ve YNK'ye "kenara çekilme" uyarısı

"Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma irademiz bâkidir. Türkiye’yi güney sınırları boyunca kuracağı bir 'teröristan' ile dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var." diye ekledi. 

Erdoğan "Bölgedeki herkes" parantezi içine aldığı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin egemen güçleri Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni de (YNK) tehdit yollu uyardı: "Kendilerine de açıkça söylediğimiz güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.