Erbil’deki pazar yerinde büyük yangın!

Erbil’deki pazar yerinde büyük yangın!

.

A+A-

Başkent Erbil’de ikinci el pazarı olarak da bilinen Lenge Pazarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Birçok dükkanın kül olduğu yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Erbil’in en büyük pazarlarından olan Lenge Pazarında akşam saat 19:15 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Rûdaw muhabiri Bahtiyar Kadir, 2 bin 400 dükkanın bulunduğu pazarda en az bin dükkanın zarar gördüğünü aktardı.

Basın mensuplarına konuşan Erbil Valisi Omid Xoşnav, çok sayıda dükkanın yandığını ancak tam olarak bir sayı veremeyeceklerini söyledi.

Yangına 20 ayrı noktadan müdahale edildiğini ve kontrol altına alındığını belirten Vali Xoşnav, yangında çıkan dumanlardan etkilenen 20 kişinin hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

Rûdaw’a konuşan Pazar yerindeki bir dükkanın sahibi, iş yerini kapatıp eve gittiğini ancak yangın çıktığını duyunca apar topar pazara geldiğini söyledi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin yangının sebeplerinin soruşturulması için Vali Xoşnav ve güvenlik kurumlarına talimat verdiği bildirildi.

Başbakan Barzani, yangının kontrol altına alınması için gösterdikleri çabalardan dolayı itfaiye, polis, güvenlik, trafik, sağlık ve belediye ekiplerini tebrik etti.

Hükümetin mağdurlara yardım etmeye hazır olduğunu kaydeden Başbakan Barzani, hükümet kurumlarına gerekenlerin yapılması talimatını verdi.

Erbil’de Lenge Pazarı (Bit Pazarı) olarak bilinen pazarda 2018 yılında yangın çıkmış milyonlara dolar maddi zarar oluşmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.